Telf: 661427512. email: botaniceducacio@gmail.com 

  • Icono social Instagram
  • w-facebook

© 2019 by Ginkgo Educacion. 

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
Buscar por etiquetas

October 20, 2016

July 6, 2016

Please reload

Recent Posts

MASA DE FRIXUELOS

July 6, 2016

1/1
Please reload

Otros Posts

Receptes amb heura, Hedera helix

March 7, 2017

 

HERBES PER A LA CIRCULACIÓ

(ungüent anticelul.litic)

 

HEURA, l’herba d’Osiris (deu egipci de la vegetació). Aquesta planta rep diversos noms comuns  en les diverses civilitzacions. El seu nom  científic és Hedera helix  que significa agafar i enrotllat ja que es tracta d’una planta enfiladissa. Hi ha espècies de morfologies diferents i fins i tot hi ha fulles diferents a la mateixa planta segons la fase de creixement i situació de la planta.

 

En farmacologia  en ocasions forma part  de xarops per les afeccions respiratòries per les seues propietats espectorants. Però no es recomana prendre’l  fet a casa per el contingut  en principis actius tòxics;  sols cal utilitzar-ho  baix control facultatiu.

En canvi actualment s’empra en dermocosmètica, doncs aquestes substàncies que contenen les fulles aplicades externament són ingredients fonamentals en algunes cremes anticel.lulítiques, ja que porta substàncies liporeductores. A continuació us donarem dos receptes caseres per aplicar-les  sobre les zones que vulgueu combatre.

 

 

RECEPTA 1.-  en cataplasma: fulles d’heura, camamilla i algues Focus vesiculosus ; es dóna una bullida, colar i aplicar les fulles tíbies sobre la pell amb una gasa o teixit suau de cotó, amb un poc d’oli perquè les herbes no s’apeguen. Deixar un temps. Aplicar diàriament.

 

 

RECEPTA 2.- Ungüent  d’heura: bullir les fulles trossejades amb oli verge d’oliva, afegir cera d’abella, remenar, colar i guardar en un pot de vidre. Aplicar quan es refrede.

 

 

 

 

Aquesta és una mostra del que contem, i pràctiques que fem al nostre curs de FARMÀCIA NATURAL al Jardí Botànic aquesta primavera/2017.

Please reload