Telf: 661427512. email: botaniceducacio@gmail.com 

  • Icono social Instagram
  • w-facebook

© 2019 by Ginkgo Educacion. 

SECUNDÀRIA, BATXILLER, MÒDULS FP, PQPI, PGS, ASSOCIACIONS, UNIVERSITAT, ADULTS, Etc

Es pot realitzar una visita guiada, una hora de durada, visita amb un dels tallers a continuació, dues hores de durada, o dos tallers combinat amb una visita, tres hores i mitja de durada.
Preus: visita: 3,5 euros per alumne
Visita+taller: 5,5 euros per alumne
Visita+dos tallers: 7,5 euros per alumne
També està la possibilitat de realitzar una visita molt més llarga, aprofundint en el coneixement del Jardí Botànic, de dues hores o de tres hores (preu 5 euros, o 7 euros, respectivament), recomanable per a grups especialitzats, universitaris, PQPI, PGS, etc.
TAMBÉ EN ANGLÉS, PER NOMÉS 0,5 EUROS MÉS.

SUPERVIVENTS: LES ADAPTACIONS DE LES PLANTES AL MEDI

Com canvia la vegetació segons els diferents factors ambientals?. Compararem les adaptacions que podem observar en les plantes de clima tropical, mediterrani o desèrtic. Al laboratori compararem les adaptacions que presenta el romaní, com a exemple de planta adaptada a poca quantitat d'aigua, i el nenúfar, com a exemple de planta aquàtica. 

PLANTES MEDICINALS: CREMA D'ÀLOE

En aquest taller estudiarem les plantes medicinals, les seues propietats, usos i cures. Parlarem de la diferència entre decocció, infusió, maceració, etc. Parlarem en concret sobre l'àloe, les seues característiques i propietats, i al laboratori farem crema d'àloe, que cada alumne es podrà portar a casa. 

FOTOSÍNTESI I CANVI CLIMÀTIC

Les plantes poden combatre el canvi climàtic mitjançant la fotosíntesi. En el nostre taller farem un experiment real: realitzarem una esferificació d'algues, tancant algues unicel·lulars en una esfera d'alginat, per després posar-les en un indicador hidrogencarbonat que canvia de color quan es produeix la fotosíntesi. T'atreveixes? 

LES PLANTES AROMÀTIQUES

On es troba l'aroma en les plantes? Per a què ho utilitzen?, com podem extraure-ho i usar-ho?... aquestes i moltes altres preguntes tenen resposta en aquest taller en el qual els alumnes realitzaran una borseta de planta seca aromàtica que és un antiarnes natural. 

BIODIVERSITAT: LA DISPERSIÓ DE LES LLAVORS

Totes les plantes posseeixen mecanismes per a dispersar les llavors, ja que una vegada la llavor germina ja no es pot moure. Per tant, els fruits i les llavors poden viatjar per diferents mitjans o vectors de dispersió, com poden ser: l'aire, l'aigua o els animals. En aquest taller podreu observar la diversitat de fruits i llavors i els mecanismes que posseeixen per a la seua dispersió. Et sorprendrà!! 

PLANTES MEDITERRÀNIES: LES SEUES ADAPTACIONS

El Jardí Botànic ens brinda l'oportunitat de poder estudiar les adaptacions de les plantes al clima mediterrani in situ. Pel Jardí farem un recorregut especial per a observar una sèrie de 13 adaptacions al mediterrani, i en la muntanyeta del mediterrani hauran de cercar uns quants arbustos mediterranis i dir què adaptacions presenten de les vistes a la visita. En la part pràctica aprendrem a utilitzar una clau dicotòmica per a poder determinar arbustos mediterranis, i observarem les adaptacions que presenta el romaní, com a exemple de planta mediterrània adaptada a poca quantitat d'aigua. 

L'ADN: MATERIAL GENÈTIC VEGETAL

En aquest taller farem un repàs per les figures històriques més importants relacionades amb l'ADN, parlarem de la forma i funció del mateix, com s'usa l'ADN en criminologia, etc. Com a pràctica farem una extracció d'ADN de plàtan, que es portaran els alumnes en un eppendorf, i resoldrem un cas pràctic d'un assassinat simulat basant-nos en les proves d'ADN. 

LA FUSTA I EL PAPER

Saps que un folro polar està fet d'unes 40 ampolles de plàstic? sabies que podem tenir una televisió encesa una hora amb l'energia que s'obtenen en reciclar un contenidor de plàstic?. En aquest taller parlarem del reciclatge en general i el de paper en particular, com a pràctica realitzaran paper reciclat, amb tots els passos i cada estudiant es portarà una fulla de paper reciclat. 

COMPOST

El compost és la manera en que la naturalesa recicla les parts de les plantes. La matèria orgànica és transformada a compost per l'acció de milions de microorganismes i invertebrats. En aquest taller estudiarem aquest procés, fases més importants, com es fa, etc, visitarem la zona de compost del Botànic. Com a pràctica mesurarem la porositat, el pH i el nivell de retenció d'aidua. També es pot completar amb una clasificació de diversos invertebrats, adreçat per alumnes de primer cicle de la ESO.

... I VA APARÈIXER EL COLOR

En aquest taller explicarem la importància de l'aparició del color en les plantes, i el que açò va suposar en el món. Estudiarem on es troba aquest color, o aquests pigments vegetals. Per a açò, els estudiants faran preparacions de cromoplasts (de polpa de tomaca) i de cloroplasts (d'algues verdes), que després observaran en un microscopi binocular. Tota una pràctica de laboratori!!!

COSMÈTICA VEGETAL

En aquest taller parlarem de la cosmètica a partir de plantes. Explicarem què són i com podem preparar infusions, ungüents, decoccions, cremes, tintures, sabons, xampús... mostrarem les propietats de les plantes medicinals i altres elements naturals com a cera d'abelles o mel. Com a pràctica, s'ha d'escollir (quan es reserva) entre fer crema hidratant, sabó natural o xampú natural. 

EVOLUCIÓ: LA CONQUESTA DE LA TERRA

En aquest taller realitzarem una ruta evolutiva pel Jardí, des de les plantes més primitives, molses i hepàtiques, fins a les més evolucionades, les angiospermes. Ens basarem en la seua reproducció per a anar observant com ha anat evolucionant la vegetació del món. Al laboratori, observarem a les lupes binoculars diferents elements vegetals dels grups més importants descrits, com les molses, les falgueres, les cyques, les flors de les gimnospermes i de les angiospermes. 

ACTIVITAT DE JARDINERIA

Aquest taller està indicat per a totes aquelles persones que vulguen conèixer com s'han de cuidar les plantes, com les podem reproduir, per esqueixos o llavors, quin és el substrat més adequat per a cada tipus de planta, etc... Com a pràctica realitzarem un esqueix de tija d'una planta que es portaran en un test. 

A LA CARTA

Si vols realitzar un taller que no tenim ací, o vols fer una visita especial, o combinar dos tallers...pregunta per aquesta opció, dóna'ns un temps raonable i ho farem. 

Please reload